Chèvre leipäset
Pikkusuolaista, naposteltavaa, alkupalailua…
Tarvikkeet
1 rouhea maalaisleipä
150 g Kolatun Chèvre valkohomejuustoa
oliiviöljyä
pinjansiemeniä
salaatinlehtiä
kuusenkerkkäsiirappia tai hunajaa
- Leikkaa leipä viipaleiksi, asettele viipaleet uunipellille ja liruttele niiden päälle hieman oliiviöljyä. Leikkaa juusto siivuiksi ja laita ne leiville.
- Paahda pinjansiemeniä pannulla kauniin ruskeaksi ja laita tarjoiluastialle valmiiksi salaatinlehtiä ottamaan vastaan lämpöiset herkkuleipäset.
- Leivät käytetään extralämpöisessä 225´C uunissa vain muutaman minuutin verran, kunnes juusto alkaa sulamaan ja leipä on saanut hieman väriä pintaan.
- Nostele valmiit Chèvreleipäset salaattipedille ja liruttele päälle esim. kuusenkerkkäsiirappia. Paahdettuja pinjansiemeniä vielä koristukseksi ja sitten kaik onkin herkuttelua vaille valmista.
Reseptin luonut Saariston Martta