Chèvre leipäset

Chèvre leipäset

Pikkusuolaista, naposteltavaa, alkupalailua…

Tarvikkeet
1 rouhea maalaisleipä
150 g Kolatun Chèvre valkohomejuustoa
oliiviöljyä
pinjansiemeniä
salaatinlehtiä
kuusenkerkkäsiirappia tai hunajaa

  • Leikkaa leipä viipaleiksi, asettele viipaleet uunipellille ja liruttele niiden päälle hieman oliiviöljyä. Leikkaa juusto siivuiksi ja laita ne leiville.
  • Paahda pinjansiemeniä pannulla kauniin ruskeaksi ja laita tarjoiluastialle valmiiksi salaatinlehtiä ottamaan vastaan lämpöiset herkkuleipäset.
  • Leivät käytetään extralämpöisessä 225´C uunissa vain muutaman minuutin verran, kunnes juusto alkaa sulamaan ja leipä on saanut hieman väriä pintaan.
  • Nostele valmiit Chèvreleipäset salaattipedille ja liruttele päälle esim. kuusenkerkkäsiirappia. Paahdettuja pinjansiemeniä vielä koristukseksi ja sitten kaik onkin herkuttelua vaille valmista.

 


Reseptin luonut Saariston Martta