Friteerattu brie ja hedelmät
Tarvikkeet
100 g Valma lehmänmaito brie-juustoa
n. puoli kiloa hedelmiä esim. päärynää, rypäleitä ja omenoita
Friteeraustaikina
1 dl vettä
1 dl vehnäjauhoa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
Vähintään 0,5 litraa rypsi- tai uppopaistoöljyä friteeraamiseen
- Pese ja pilko hedelmät.
- Pilko juustot haluamasi muotoiseksi.
- Sekoita veteen suola, sokeri ja vehnäjauhot jonka sekaan leivinjauho on sekoitettu. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia.
- Kuumenna öljy esim 1,5 litran kattilassa n. 170-180 asteeseen. Mikäli sinulla ei ole mittaria, voi öljyn kuumuuden testata laittamalla sinne esim. pienen hedelmäpalan. Mikäli palanen alkaa kiehua rasvassa voimakkaasti, on se tarpeeksi kuumaa.
- Pyöritä juustopalat taikinassa ja lisää ne kauhaa tai pihtejä apuna käyttäen öljyyn.
- Friteeraa juustoja 1-2 minuuttia kunnes ne nousevat pintaan.
- Tarjoa lämpöisenä hedelmien kera.