Punajuuririsotto
Tarvikkeet
3 dl risottoriisiä
300 g punajuurta
100 g Martta lehmänmaitocheddarjuustoa
50 g sipulia
8-9 dl vettä
Suolaa, hunajaa, mustapippuria ja rakuunaa
- Kuutioi sipulit pieniksi kuutioiksi ja punajuuret n. 1 sentin kokoisiksi kuutioiksi.
- Raasta juusto.
- Kuullota sipuleita, punajuuria ja risottoriisiä kevyesti kattilassa ja lisää vesi ja anna riisin kiehua. Mausta suolalla tai kasvisliemellä jo keittovaiheessa.
- Sekoita keittovaiheessa vähitellen puuromaisen rakenteen saamiseksi.
- Keitä n. 15-20 minuuttia.
- Lisää lopuksi joukkoon 2/3 juustoraasteesta ja mausta risotto.
- Loput juustoraasteesta voi lisätä koristeeksi ja makua antamaan annosten päälle.
- Rakuunan voi korvata myös muilla yrteillä tai jättää jopa kokonaan pois.