Tarvikkeet
1 dl tomaattimurskaa tai pyrettä
Kolatun Valdemar kuttucheddarjuustoa
Ruska munajuustoa
Martta lehmänmaitocheddarjuustoa
Chevre vuohenmaitojuustoa
tuoretta basilikaa
valkosipulia
oreganoa
Pizzataikina 2 pizzaa
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa tai 10 g tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
n. 3 dl vehnäjauhoa
-
Lisää hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.
-
Lisää taikinaa kädellä vaivaten jauhoja vähitellen.
-
Puolet jauhoista lisättyäsi lisää taikinaan öljy.
-
Lisää pikkuhiljaa loput jauhot.
-
Laita taikina liinan alle kohoamaan n. puoleksi tunniksi lämpimään vedottomaan paikaan.
-
Viipaloi ja raasta juustot taikinan kohotessa.
-
Murskaa myös halutessasi valkosipulia.
-
Muotoile jauhojen avulla joko käsin tai kaulinta apuna käyttäen kaksi pizzaa pelllille leivin- paperin päälle.
-
Lisää pohjalle tomaattikastiketta, oreganoa ja juustot.
-
Paista 250 asteessa n. 10 minuuttia.
-
Lisää kypsän pizzan päälle basilikan lehdet ja nauti.