Punajuuririsotto 2-3:lle hengelle
Tarvikkeet
3 dl risottoriisiä
300 g punajuurta
100 g Martta lehmänmaitocheddarjuustoa
50 g sipulia
8-9 dl vettä
Suolaa, hunajaa, mustapippuria ja rakuunaa
-
Kuutioi sipulit pieniksi kuutioiksi ja punajuuret n. 1 sentin kokoisiksi kuutioiksi.
-
Raasta juusto.
-
Kuullota sipuleita, punajuuria ja risottoriisiä kevyesti kattilassa ja lisää vesi ja anna riisin kiehua. Mausta suolalla tai kasvisliemellä jo keittovaiheessa.
-
Sekoita keittovaiheessa vähitellen puuromaisen rakenteen saamiseksi.
-
Keitä n. 15-20 minuuttia.
-
Lisää lopuksi joukkoon 2/3 juustoraasteesta ja mausta risotto.
-
Loput juustoraasteesta voi lisätä koristeeksi ja makua antamaan annosten päälle.
-
Rakuunan voi korvata myös muilla yrteillä tai jättää jopa kokonaan pois.